Bursalı tekstil üreticileri, Türk makine sanayisinin artık tekstil makine üretimine de el atmasını istedi. Sektör temsilcileri, sektörde makine çalıştırmaya eleman bulamadıklarını ifade etti.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin olağan 'Tekstil Sektör Kurulu' toplantısı Bursa Kebapçısı’nda yapıldı. Tekstil Sektör Kurulu Yönetim Kurulu üyesi İsmail Kuş, döviz fiyatlarında son bir ayda yaşanan dalgalanmalara dikkat çekti. Kuş, dövizdeki ani düşmeler ve yükselişlerin sektörü olumsuz etkilediğini belirterek, bu durumun kademeli olmasının sektörü daha az hasarla kurtaracağını kaydetti.
Tekstilde marka imajının çok önemli olduğunun altını çizen Kuş, "Tekstilde iş sanata dayanıyor. Artık üretimde ve ihracatta tasarım ön plana geçti. Kaliteyle birlikte marka imajı bu sektördeki önemini iyiden iyiye hissettiriyor." dedi.
"MAKİNELERİ ÇALIŞTIRACAK ELEMAN ARIYORUZ"
Sektörün enine boyuna incelendiği toplantıda yetişmiş eleman eksikliğine de dikkat çeken MÜSİAD Tekstil Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Biçer ise Bursa’da tekstil sektöründeki makineleri çalıştırmaya eleman bulamadıklarını ifade etti. Biçer, bu sorunun tekstil sektörünün en önemli sorunu olduğunu söyledi.
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de enerji fiyatlarındaki artışın dışa bağımlı olunmasından kaynaklandığını hatırlattı.
Öztürk, şunları dile getirdi: "Durum böyle olunca dışarıdaki hareketlenmeler ister istemez ülkemiz de yansımakta ve sanayicimizin üretimini etkilemektedir. Konuyla paralel olarak değinmek isterim ki, enerjideki bu dışa bağımlılığın bir diğer yan etkisi ise dış ticaret açığında göze çarpmaktadır. Sanayinin gelişmesi ve sanayicinin üretimi arttırır hâle gelmesi için birtakım projeler yürütmekteyiz. Bu projelerimizi en kısa zamanda hayata geçirerek bu sorunları aşacağımızdan şüphemiz yok."
"TÜRK MAKİNE SANAYİ TEKSTİL MAKİNELERİNE DE EL ATMALI"
Tekstil sektörü toplantısına damga vuran enerji konusunda görüşlerini belirten MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni ise enerjideki kaçak kullanıma dikkat çekerek şunları kaydetti: "Ayda 100 bin -150 bin lira tutarında elektrik ve doğalgaz tüketen tekstil firmalarımız var. Hal böyle olunca enerji maliyetlerindeki en ufak iyileştirmeler bile sektörümüzü olumlu etkilerken, kayıp ve kaçak kullanımdan kaynaklanan artışlar her sektörde üretimi etkiliyor. Enerjideki maliyetler bir an önce düşürülmeli ve üretim artırılmalı."
Günümüzde yenilikçi teknolojinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Çepni, şöyle devam etti: "Artık tekstil sektörün de yine yenilikçi yaklaşımlar, teknoloji transferleri tekstil sektörüyle buluşmalı. Yerli tekstil makine sanayi gelişene kadar yurt dışından gelen makinelerdeki vergilerin mutlaka azaltılması, hatta gümrüklerin sıfırlanması sektöre büyük destek olacaktır. Özellikle ikinci elde şuan uygulanan ağır vergiler gözden geçirilmelidir. Makine parkurumuzun yenilenmesi için bunların yerine daha gerçekçi vergiler kullanılmalıdır."
Tekstilci, eleman bulamıyor

Tekstilci, eleman bulamıyor
Etiketler: Bursa
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler



ÜYE İŞLEMLERİ
ÜYE İŞLEMLERİ
- 17:16 - Eskişehir Sağlık Sen'den Ankara Çıkarması
- 17:09 - Hidamet Asa: Piyasa şartlarını gözetmezsek batarız
- 17:01 - Yerel medya semineri sona erdi
- 16:56 - Olaylar Suriye'nin iç meselesidir
- 16:48 - Rampaya çıkan otomobil kaydı, yaşlı adam öldü
- 16:27 - Bursa’da Öğretmenler Günü törenleri başladı.
- 15:34 - TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Avcı: Alanımızda sektör lideri olacağız
- 15:26 - Öğretmenler Günü'nde, okulun eşyalarını taşıdılar
- 15:25 - Kent Konseyi görev dağılımı yaptı
- 15:16 - Educaturk Bursa Yüksek Öğretim Günleri başladı
- 15:15 - MÜSİAD Bursa Şubesi sanayici-üniversite işbirliği için kolları sıvadı.
- 14:46 - Arınç: Suriye’ye müdahale etmeyeceğiz
- 14:30 - Atilla Gülsar, beraberindeki heyet ile Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret etti.
- 14:14 - Bülent Arınç, ilgi gören tiyatrocuları kıskandı.
- 12:58 - Bursaspor, Kardemir D.Ç. Karabükspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor.
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Vilayet 26 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 000 000 00 00
Tel : 0 000 000 00 00