Pankreas kanseri nedeniyle 62 yaşında vefat eden dünyaca ünlü Çini Ustası Sıtkı Olçar'ın kızı Nida Olçar, babasının 7 depoda bulunan eserlerini zaman zaman sergi ve satış yoluyla sanatseverlerle buluşturacaklarını söyledi.
Eserlere çok fazla talep olduğunu ifade eden Olçar, "Ama biz herkesin hızlı karar verip bunları edinmesinden değil, değerini bulacak yerlere gitmesinden yanayız. Şu anda babamın elinden çıkmış yeterli sayıda ürünümüz var." dedi.
Sıtkı Olçar'ın üretim, pazarlama ve sergi işlerini 1,5 yıldır yürüten kızı Nida Olçar(29), babasının vefatından sonra bayileri, koleksiyonerleri ve müşterilerinden 'Sıtkı' imzasının devam edip etmeyeceğine ilişkin sorular geldiğini belirterek, 7 depoda bulunan eserlerini zaman zaman sergi ve satış yoluyla sanatseverlerle buluşturacaklarını söyledi. Babasının ölümünün ardından eserlerine fazlaca talepler geldiğini ifade eden Nida Olçar, şöyle konuştu: ''Babamın yarım kalan tasarımları, otel anlaşmaları, tamamlanmış ve hastaneden döndüğünde onaylayacağı üretimleri vardı ama ömrü vefa etmedi. Bunlara elbette ki devam edeceğiz. Ürünlere çok fazla talep var ama biz herkesin hızlı karar verip bunları edinmesinden değil, değerini bulacak yerlere gitmesinden yanayız. Şu anda babamın elinden çıkmış yeterli sayıda ürünümüz var. 7 depodaki eserlerini zaman zaman çıkarıp piyasaya sunacağız. 'Sıtkı' imzası tescilli bir markaydı. Babamın koleksiyonerlerine duyduğumuz saygıdan ötürü üreteceğim eserleri, onun birinci nesil ürünleri olduğunu belirtmek için 'Sıtkı 1' diye imzalayacağım. Japonya'da sanatçılar öldüğünde o sanatı devam ettiren yeni nesiller 1, 2, 3 gibi sayılarla bunu ifade ediyor. Biz de aynısını yapacağız. Yakın zamanda çeşme figürlü çinilerden sergimiz olacak. Baykuş ve büyük yunuslar, babamın piyasaya sunulmamış ürünleriydi ve numuneleri yeni çıktı. Bunları da sergilerde sanatseverlerle paylaşacağız.''
'Sıtkı 1' imzalı ürünleri üretmeye bir ay sonra başlayacağını dile getiren Nida Olçar, ''Çocukluğumdan bu yana çiniyle ilgileniyorum. Ankara'da turizmle ilgili bir üniversite bölümünden mezun olduğum için her zaman turizm ve çiniciliği birleştirmeyi hedefledim. Bu da 1,5 yıl önce nasip oldu. En son İstanbul'da babam hastanedeyken bir sergi düzenlemiştik, orada 6 parça eserim vardı. Kardeşim Kübra Olçar, Grafik Tasarım Bölümü mezunudur. Broşür, kartvizit ve kataloglarımızı 6 aydır o tasarlıyor ve bu işe devam edecek. Babamızın ismini, işimizi yaşatmaya devam edeceğiz.'' dedi.
Merhum Çini Ustası Sıtkı Olçar, sanatseverlere 7 depo eser bıraktı

Merhum Çini Ustası Sıtkı Olçar, sanatseverlere 7 depo eser bıraktı
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler


ÜYE İŞLEMLERİ
ÜYE İŞLEMLERİ
- 17:16 - Eskişehir Sağlık Sen'den Ankara Çıkarması
- 17:09 - Hidamet Asa: Piyasa şartlarını gözetmezsek batarız
- 17:01 - Yerel medya semineri sona erdi
- 16:56 - Olaylar Suriye'nin iç meselesidir
- 16:48 - Rampaya çıkan otomobil kaydı, yaşlı adam öldü
- 16:27 - Bursa’da Öğretmenler Günü törenleri başladı.
- 15:34 - TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Avcı: Alanımızda sektör lideri olacağız
- 15:26 - Öğretmenler Günü'nde, okulun eşyalarını taşıdılar
- 15:25 - Kent Konseyi görev dağılımı yaptı
- 15:16 - Educaturk Bursa Yüksek Öğretim Günleri başladı
- 15:15 - MÜSİAD Bursa Şubesi sanayici-üniversite işbirliği için kolları sıvadı.
- 14:46 - Arınç: Suriye’ye müdahale etmeyeceğiz
- 14:30 - Atilla Gülsar, beraberindeki heyet ile Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret etti.
- 14:14 - Bülent Arınç, ilgi gören tiyatrocuları kıskandı.
- 12:58 - Bursaspor, Kardemir D.Ç. Karabükspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor.
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Vilayet 26 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 000 000 00 00
Tel : 0 000 000 00 00