Kütahya Valiliği, 7 Mayıs'ta Eti Gümüş A.Ş tesislerinde üretilen siyanürlü atık su barajında yaşanan çökme ve sonrasında yaşananlar ile kriz yönetiminde yapılanları, bastırılan kitapta anlattı.
Çeşitli kurum ve kuruluşlara dağıtılan 'Endüstriyel Bir Kazada Kriz Yönetimi: Deneyimlerimiz ve Stratejik Yaklaşımlar' kitabı, çökmeye ilişkin oluşturulan kriz merkezini yöneten Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Maden Mühendisi Savaş Serdar Ateş ve Denizhan Arzu Yılmaz tarafından hazırlandı.
Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, kitabın önsözünde, sanayileşme ve teknolojideki gelişmelerin, artan insan nüfusunun ihtiyaçlarını karşılayabilme amacına paralel şekilde büyük ivme kazanarak sürdüğünü, ihtiyaçların karşılanabilmesinde yeni istihdam imkanları sunan sanayi tesislerine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
Altı çizilerek vurgulanması gerekenin, ülke ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik üretim yapan sanayi şirketlerinin üretim ve kara gösterdikleri dikkat ve ciddiyeti, çevreyi kirletmeme ve insan sağlığına zarar vermemeye de göstermeleri gerekliliği olduğunu ifaderek eden Çiftçi, şöyle devam etti: "Kütahya'daki tesisin atık depolama alanında oluşan kaza, iç seddelerde meydana gelmesine rağmen konu Valiliğimizce önemsenmiş ve ciddi bir çevre kirliliği oluşmadan bütün devlet imkanları seferber edilerek büyümeden önlenmiştir. Bu kitap iki amaca yönelik olarak hazırlanmıştır. Birinci amaç; Kütahya'da yaşanan endüstriyel kaza ile ülkemizin birçok yerinde kimyasal maddelerle üretim yapan ve birçok toksik maddeyi üretim süreçleri gereği bünyesinde barındıran atık depolama tesislerinde meydana gelebilecek olası bir kaza anında, öncesinde ve sonrasında idari kadrodaki bürokratlara, tesis yöneticilerine deneyimlerimizi aktarmaktır. İkinci amaç ise endüstriyel bir kaza olan Eti Gümüş A.Ş'deki kazanın daha iyi anlaşılabilmesi, yorumlanabilmesini teminen şirketin tarihçesi, üretim prosesi, üretimde kullandığı tehlikeli kimyasal madde olan siyanür ve atık depolama alanlarını kitapta teknik olarak açıklamaktır. Kitabın tamamı okunduğunda, iki ay gibi bir zamanda devletin, vatandaşın sağlığının ve sahip olduğu çevrenin korunmasında ne derece titiz ve ciddiyetle çalıştığı görülecektir." 4 bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde acil durum ve kriz, afet acil durum yönetimi, acil durum yönetiminde görev alan kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi verildi.
İkinci bölümde Eti Gümüş A.Ş'ye ait barajda oluşan kaza sonrası yapılan çalışmalar, Tavşanlı'nın Aliköy beldesine bağlı Dulkadir Mahallesi'nin içme suyuna siyanür karışmasına ilişkin konular ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisi, fotoğraf desteğiyle anlatıldı. Acil durum çalışmaları, kazayla ilgili kronoloji ve gümüş üretimi hakkındaki bilgilere 3'üncü bölümde, konuya ilişkin valiliğin basın bültenleri, ulusal ve yerel basın yayın organlarındaki haberlere de 4'üncü bölümde yer verildi.
Kütahya Valiliği, Siyanür deneyimleri kitapta anlattı.

Kütahya Valiliği, Siyanür deneyimleri kitapta anlattı.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
ÜYE İŞLEMLERİ
ÜYE İŞLEMLERİ
- 17:16 - Eskişehir Sağlık Sen'den Ankara Çıkarması
- 17:14 - İmar planı netleşmeden ulaşım planı yapılmamalı
- 17:07 - Bursa’da KCK operasyonları kapsamında iki Avukat gözaltına alındı.
- 16:20 - Bir diplomaya sığmayan hayaller için son başvuru tarihi 25 Kasım
- 16:00 - Küçük sanatçılardan büyük konser
- 15:56 - Bursa'da Emek Spor Tesisleri hizmete açıldı
- 15:47 - Bursa'nın Polonyalı misafirleri misafirperverlikten memnun
- 15:41 - Yatalak kadın yangında hayatını kaybetti
- 15:41 - Necipoğlu’nun cenazesi İstanbul’da toprağa verilecek
- 15:30 - Bakan Ergin: İnfaz hizmetlerinde reform çalışmaları sürecek
- 15:30 - Uludağ İhracatçı Birlikleri’nden üyelerine eğitim semineri
- 15:21 - Vitamin eksikliği grip riskini artırır
- 14:57 - Bursaspor, ara vermedi
- 14:31 - Engelli dernekleri: Birlik bizi temsil etmiyor
- 14:24 - Eskişehir'de hayatını kaybeden Cansu Babacan, son yolculuğuna uğurlandı.
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Vilayet 26 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 000 000 00 00
Tel : 0 000 000 00 00