Uzmanlara göre, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 85’i, hayatlarında en az bir defa bel ağrısı yaşıyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bel ağrısının günümüzde çok yaygın olarak görüldüğü ifade edildi. Yapılan araştırmalarda işini sevmeyenlerin bel ağrısı nedeniyle hekime başvurma oranının sevenlere göre 2,5 kat fazla olduğu vurgulandı.
Bel ağrısının tıpta en sık rastlanan rahatsızlıklardan biri olduğu, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 85’inin, hayatlarında en az bir defa bel ağrısı yaşadığı belirtildi.
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, aniden ortaya çıkan bel ağrısı vakalarının yüzde 80’e yakınının 2 -4 hafta içinde tedaviye bağlı olarak iyileştiği vurgulandı. Bu vakaların yaklaşık yüzde 40’ında hastalığın tekrarlayabileceği bildirilen açıklamada şöyle denildi: “Hastalığın tekrarlamaması için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Aynı hareketin devamlı tekrarı, bel ağrısında risk faktörleri arasındadır. Ağır kaldırmada cismin ağırlığı dışında kaldırmanın tekrarı da önemlidir. Bel ağrısının en sık görüldüğü grup arasında ağır beden faaliyeti ve uzun süreli ayakta durmayı gerektiren meslekler başta gelmektedir. İş yerinin uygun olmayan soğuk, cereyan, rutubet gibi fiziksel koşulları da bir risk faktörüdür. Bel ağrısının rastlanma oranının en yüksek olduğu spor dalları jimnastik, futbol, halter, güreş ve kürektir. Yapılan araştırmalarda futbol oynayan lise öğrencilerinin yüzde 6’sında, üniversite öğrencilerinin yüzde 30’unda bel ağrısı tespit edilmiştir."
İŞİNİ SEVMEYENLERİN BELİ DAHA ÇOK AĞRIYOR
Bel ağrısını psikolojik etkenlerin de tetikleyebileceğine vurgu yapılan açıklamada, işini sevmeyenlerin bel ağrısı nedeniyle hekime başvurma oranının sevenlere göre 2,5 kat fazla olduğu kaydedildi. İşinden memnun olmama, takdir edilmemenin de bel ağrısında risk faktörü arasında yer aldığına işaret edilen açıklamada, uzun süren yoğun stres ve gerginliğin, bel kaslarında kasılmaya yol açarak disklerin üzerinde devamlı bir baskıya yol açtığı belirtildi.
Ağır kaldırma, dizleri bükmeden kaldırma, kaldırma sırasında eğilme ile beraber dönme, ters kaldırma gibi hareketlerin bel fıtığına yol açabileceğinin anlatıldığı açıklamada, “Araba, otobüs kamyon ve benzeri araç kullananlarda, titreşimli ortama maruz kaldıkları için kas yorgunluğu görülmektedir. Bel ağrısı ve bel fıtığında en yüksek görülme oranının en fazla vibrasyona maruz kalan otobüs şoförlerinde olduğu tespit edilmiştir. Kamyon şoförlerinde, şoför olmayanlara göre bel fıtığı görülme oranı daha fazla bulunmuştur. Vatandaşlar bel ağrısı vakalarında daha duyarlı olmaları gerekiyor.” denildi.
İşini sevmeyenlerin beli daha çok ağrıyor

İşini sevmeyenlerin beli daha çok ağrıyor
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
ÜYE İŞLEMLERİ
ÜYE İŞLEMLERİ
- 17:16 - Eskişehir Sağlık Sen'den Ankara Çıkarması
- 22:44 - Skibbe: Haklı bir galibiyet aldık
- 22:32 - PKK'nın üst düzey yöneticisi yakalandı
- 22:31 - Ertuğrul Sağlam: Takıma 'Kötü oynayacaksın' deseydik bundan kötü olmazdı
- 21:28 - Bursaspor - Eskişehirspor 0-1
- 20:04 - Bursaspor - Eskişehirspor 0 - 0
- 19:10 - Bursaspor Vederson, Eskişehir Yıldız’dan yoksun sahaya çıkıyor
- 17:16 - Bülent Arınç, "Şimdi bugün yeni bir gün." dedi.
- 16:21 - Sanat engel tanımıyor
- 16:19 - Arınç: Katsayı farkının kaldırılması hayırlı hizmet olmuştur
- 16:12 - BBP’li Hakkı Öznur: Dersim’i bırakıp ülkenin gerçek gündemi ile uğraşın
- 15:56 - Alman öğretmen adayları çalışmalarını tamamladı.
- 15:05 - UİB’den İhracatçılara Sermaye Piyasası Araçlarını kullanma semineri
- 15:01 - Dazkırı'da AK parti'nin kongresi yapıldı
- 14:44 - Bülent Arınç, TRT olarak Doğru, objektif, seri habercilik peşinde koşuyoruz.'' dedi.
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Vilayet 26 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 000 000 00 00
Tel : 0 000 000 00 00