Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DPÜSEM) VE Kütahya Meslek Yüksek Okulu (KMYO) Grundtvig projesiyle kültür köprüleri kuruyor.
Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Kütahya Meslek Yüksekokulu tarafından işbirliği ile gerçekleştirilen Grundtvig projesi farklı kültürleri buluşturuyor.Eğitim Programıyla dikkat çeken Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Türkiye'nin en büyük meslek yüksekokullarından biri olan Kütahya Meslek Yüksekokulu ile işbirliği içinde uyguladığı Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Grundtvig Projesiyle, kültürlerarası diyaloğun gelişmesine katkı sağlıyor.
22 – 28 Kasım 2010 tarihleri arasında yapılmakta olan Grundtvig Programı, 9 farklı ülkeden katılımcıyı yan yana getiriyor. Katılımcıların masraflarının tümü proje bütçesinden Avrupa Komisyonunca karşılanıyor. Farklı kültürleri öğrenmek adına proje takipçisi olarak şehrimize ve Dumlupınar Üniversitesi'ne gelen Grundtvig programı konukları Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan Telkari sanatını öğreniyorlar.
22 Kasım tarihinde Kütahya'da karşılanan çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu yetişkin katılımcılar, DPÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından organize edilen program dahilinde, Kütahya Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerinin eğitimiyle ilk olarak Telkari sanatı hakkında bilgi sahibi oldular. Etkinlik programının ilk günü, KMYO Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Çiğdem Yavlal nezaretinde Telkari işlemeciliğinde yöntem ve tekniklerin kavratılması konusunda bilgilendirilen katılımcılar, aynı günün akşamı Ispartalılar Konağı'nda düzenlenen Kültür Gecesiyle gönüllerince eğlendiler. Gecede, Fransa, Yunanistan, Litvanya ve Polonya kültürlerinden örnekler sunuldu.
Programın ikinci günü Kütahya'da Telkari sanatının örneklerini incelemek amacıyla öğretim görevlileri ve rehberler eşliğinde tarihi konakları ve çalışma atölyelerini gezen Grundtvig Programı katılımcıları öğretim görevlisi Haldun Şekerci gözetiminde Telkari sanatının tasarıma dönüştürülmesi konusunda bilgiler edindiler. Akşam saatlerinde Ispartalılar konağında bir araya gelen grup, kültür gecesinde hem dinlenme hem de eğlenme imkanı buldu. Gecede, Romanya Slovenya, İspanya ve İngiltere kültüründen örnekler sunuldu.
25 Kasım Perşembe günü Telkari sanatında birleştirme ve kaynaklama tekniği hakkında KMYO Öğretim Görevlisi Çiğdem Yavlal'dan ders alan grup, Çavdarhisar beldesini ziyaret ederek, Antikçağ figürlerindeki telkari sanatından örnekleri görüntüledi.
Grundtvig projesi 9 farklı ülkeden katılımcıyı DPÜ'de buluşturdu
Grundtvig projesi 9 farklı ülkeden katılımcıyı DPÜ'de buluşturdu
Diğer Haberler
- 17:16 - Eskişehir Sağlık Sen'den Ankara Çıkarması
- 12:26 - Şahin: Milletvekilliğine, avukatlar çok daha yatkın.
- 20:49 - Mesut Dede'nin katil zanlısı tutuklandı
- 18:37 - Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, transfer iddiaları yalanladı
- 18:16 - Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı: Kulüp defterlerimiz inceleniyor.
- 17:48 - Başkan Çoban: Yaşlılar, hayatın bu aşamasında ilgiye muhtaç
- 16:41 - Esnafa kooperatife olan kredi borçlarında ödeme kolaylığı
- 15:58 - Uygun: Son haftalardaki başarımızın sırrı takım ruhu
- 15:06 - Vali Balkanlıoğlu: Tarihin en gurur verici örneği
- 15:02 - Çoban: Çanakkale Zaferi, dehanın eseri
- 15:01 - SPK Başkanı: Eskiden yurtdışında bize bir şey sormayanlar şimdi soruyor
- 14:56 - Vali Balkanlıoğlu: Yaşlıların hayatı kolaylaştırmak, herkesin öncelikli görevi olmalı
- 14:10 - Eski milletvekili Müjdat Kayayerli, MHP'den aday adaylığını açıkladı.
- 12:47 - Çanakkale şehitleri için yaptırılan özel anıt açıldı
- 11:19 - Sıtkı Olçar'ın desenleri evlerde olacak
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Vilayet 26 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 000 000 00 00
Tel : 0 000 000 00 00