Eskişehir'de yapımı tamamlanan Acıbadem Hastanesi, bugün gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete girdi. Yaklaşık 50 milyon liraya mal olan 110 yatak kapasiteli hastane, tüm branşlarda SGK anlaşmasıyla hizmet verecek. Açılış merasiminde konuşan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fuat Güven, Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nin, Acıbadem kalitesini Eskişehir'e taşıyacağını söyledi.
Hastanenin açılışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında, Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fuat Güven'in yanı sıra, Acıbadem Sağlık Grubu Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Ali Özatik de birer konuşma yaptı.
Ali Fuat Güven, konuşmasında Acıbadem olarak Eskişehir'de açtıkları bu hastaneyi, Eskişehir'de sağlık alanında bir boşluk olduğu için değil, buradaki kaliteye katkıda bulunmak için açtıklarını kaydetti. Güven, sadece Eskişehirlilerin değil, tüm civar illerde yaşayanların da kaliteli sağlık hizmeti sunan, tüm branşlarda SGK anlaşmasıyla hizmet verecek yeni bir adrese kavuştuğunu söyledi.
''Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nde tıbbın tüm branşlarında hizmet vereceğiz'' diyen Güven, özellikle kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, ortopedi ile pediatri alanlarında fark yaratacaklarını kaydetti.
Bundan böyle Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik gibi çevre illerdeki hastaların, Ankara ya da İstanbul'a gitmelerine gerek kalmayacağının altını çizen Güven, ''Medikal onkoloji, kardiyoloji ve kalp damar cerrahisinde SGK'lı hastalardan fark alınmayacak.'' dedi. Hastanenin maliyetinin yaklaşık 50 milyon lira olduğunu açıklayan Güven, 110 yatak kapasiteli hastanede emekli SGK'lılardan 8, çalışanlardan ise 20 lira fark ücreti alınacağını söyledi.
Sözlerine ''Acıbadem Sağlık Grubu, öncü hizmet anlayışıyla Eskişehir'de de herkesin ulaşabileceği kaliteli ve etkili sağlık hizmeti vermeyi hedefliyor'' diyerek başlayan Acıbadem Sağlık Grubu Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ise açılışını yaptıkları hastane ile Eskişehir'de ilk kez özel bir hastane çatısı altında onkoloji alanında, medikal onkoloji (kanser tedavisi) ve PET CT cihazı ile hizmet verileceğini açıkladı. Şahin, tıbbın her branşında, haftanın 7 günü, 24 saat tedavi hizmetleri sunacak hastanede, hastaların iş saatleri de düşünülerek poliklinik muayenelerinin saat 20.00'ye kadar yapılabileceğini kaydetti.
Yılda 190 bin hastaya tedavi verilmesinin hedeflendiğini ifade eden Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Ali Özatik de, 110 yatak kapasiteli hastanede yıllık 180 bin ayaktan ve 10 bin yatan hastaya tedavi verilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Başhekim Özatik'in verdiği bilgilere göre, 20 bin metrekarelik kapalı alana kurulu hastanede 5 ameliyathane, bir doğumhane, bir bebek bakım odası bulunuyor. Dijital alt yapısındaki özellikler nedeniyle 'kâğıtsız hastane' niteliği taşıyan hastanede hasta bilgileri dijital ortamda saklanacak. Bin noktadan kontrol edilen 'akıllı bina' sistemiyle çalışan hastane, kapalı sistem ve özel iklimlendirme sistemiyle enfeksiyon riskini minimuma indiren özel havalandırma sistemine de sahip.