Bursa Valiliği ile UNİCEF işbirliğinde geçekleştirilen 1. Uluslararası Bursa Çocuk Hakları Film Festivali başladı. Festival 23 Kasım’a kadar devam edecek.
Açılışa Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Çocuk Hakları Mahkemesi temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Festivalin açılışında çocukların dünyada yaşadıkları sıkıntıların anlatıldığı kısa bir film gösterimi gerçekleştirildi.
Bursa Çocuk Hakları Komitesi'nden Hülya Bengiyüz, çocuk haklarının dünyada yaşadığı gelişimi anlattı. Bu güne kadar yaptıkları çalışmalar ile çocuk haklarına dikkat çekmeye ve bu alanda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için çalıştıklarını anlatan Bengiyüz, okullarda verilecek eğitimle bu sıkıntının büyük ölçüde giderileceğini kaydetti. Çocuk haklarının öğrenilmesi için müfredata konulması gerektiğini dile getiren Bengiyüz, “Çocuk haklarının tam olarak sağlanabilmesi için daha alınması gereken çok yol var. Bu festival ile çocukların kısa filmler ile kendilerini ifade etmelerini amaçladık. Toplumda farkındalığı artırmayı amaçladık.” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı da belediye olarak çocukları kötülüklerden korumak için çeşitli hizmetleri olduğunu ifade etti.
Projenin ortaklarından Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Bursa’nın ilklerin şehri olduğuna dikkat çektiği konuşmada şu görüşleri dile getirdi: “Birçok konuda ilkleri başaran Bursa’mız bu gün yine Uluslararası Bursa Çocuk Hakları Film Festivali gibi bir ilki gerçekleştiriyor. Bu festivali ilk kez Bursa düzenliyor. Bu festivali Bursa Valiliği olarak çocukların doğuştan sahip oldukları haklarını bu gün dünyanın birçok yerinde yeterince kullanamadıklarını ve bilmediklerini gördüğümüz için yeniden anlatmak ve toplumda duyarlılık oluşturmak için çok önemli bir organizasyonu düzenledik.”
Bu gün dünyanın pek çok yerinde çocuk hakları ihlalinin yaşandığına dikkat çeken Vali Harput, “Bu gün dünyanın pek çok yerinde sokakta çalışan ve çalıştırılan, eğitimden, ilgiden, şefkatten mahrum ve her türlü himayeden mahrum olarak yetiştirilen ve pek çok sıkıntı ile kendi kaderi ile baş başa olan yüz binler, milyonlar var. Bunlar onların kaderi değil, onlara sahip çıkmak öncelikle ailelerin sorumluluğunda olsa da her gün kamu kurum ve kuruluşları ile çevrenin yetkisi artmaktadır.” şeklinde konuştu.
Vali Harput, çocukların kendilerini geliştirmelerini, insanlığa faydalı birer insan olarak yetişmelerini sağlamanın toplumun bütün kesimlerinin sorumluluğunda olduğunun altını çizdi. Bu organizasyonun bu kapsamda çok önemli olduğunu kaydeden Vali Şahabettin Harput, sözlerini şöyle noktaladı: “Bursa’mızda da özellikle parçalanmış aileler başta olmak üzere çocukluğunu yaşayamayan çocuklarımız var. Onlar üzerinde hem insani, hem vicdani, hem de kanuni sorumluluklarımız var. UNİCEF dünyada bu konuda güzel işler yapıyor. Ama bizler de bu sorumluluktan kaçmamalıyız. Bizler şimdiden geleceğin yetişkinleri olan çocuklarımızı iyi yetiştirmek zorundayız. Çocuklar da kendi haklarını bilerek kendilerini yetiştirmek için çalışmalılar.”
Çocuklar, haklarını film festivaliyle öğrenecek

Çocuklar, haklarını film festivaliyle öğrenecek
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
ÜYE İŞLEMLERİ
ÜYE İŞLEMLERİ
- 17:16 - Eskişehir Sağlık Sen'den Ankara Çıkarması
- 11:56 - Otomotivciler 'tasarruflu araçları' konuştu.
- 11:43 - BTÜ’lü öğrenciler, sanayicileri işyerlerinde ziyaret etti.
- 11:41 - Baba ve kızı, katledildi
- 11:40 - Bilgisayar başında çalışırken gözlerinizden olmayın
- 11:24 - Yerel ve Bölgesel Medya Semineri başladı.
- 11:10 - Evsizler sıcak yuvaya kavuştu
- 10:38 - Trafik kirliliğine karşı ölçüm istasyonları kuruldu
- 09:50 - Engelli dostları ödüllendirildi
- 09:48 - Vali Harput: Bursa’yı termal sağlık merkezi yapacağız
- 19:21 - Skibbe: Ankaragücü karşısında favori takımız
- 18:01 - Yolda yürüyen kadının çantasını kapıp kaçtılar
- 17:32 - Yerel medya semineri Bursa’da yapılıyor.
- 17:24 - Bursa'da 210 bin öğrenci diş taramasından geçirildi
- 17:14 - İmar planı netleşmeden ulaşım planı yapılmamalı
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Vilayet 26 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 000 000 00 00
Tel : 0 000 000 00 00